İnovasyon Ekibinde Kimler Olmalı?
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGültekin Güldür

İnovasyon Ekibinde Kimler Olmalı?

Güncelleme tarihi: 5 Ağu 2021



Bir araya gelip de fikirler üreteceğiniz günde bir bakış açısı zenginliği yaratmalısınız.

Yaratıcılığın kıvılcımları farklı bakış açılarının birbirlerini zorlamasından doğuyor. Tasarım gününde dünya bakışları farklı olan, sorumluluk alanları farklı olan farklı disiplinlerden insanların bir arada olması bu yüzden çok önemli.

İnsan doğal olarak mevcut problemi yaşamakta olanların tasarımda da daha faydalı olacağını düşünüyor ama benim deneyimlerim daha çok aksi yönde.

Konunun doğrudan içindeki kişilerle sınırlı kalmak yerine müşterilerden, kullanıcılardan, tedarikçilerden bambaşka yüzlerin kişilerinden davet edilmesi çok işe yarıyor.

Sonuçta birisi, ya da birileri çalışmanın bir yerinde “Tamam buldum” deyiverecek. Bunun kim olacağını önceden kestirmeniz imkansız. Çılgın fikirler hiç beklemediğiniz insanlardan olmadık bir anda geliveriyor.

Farklı sektörlerden benzer deneyimler içinden geçmiş yöneticileri biz genelde kendi çevremizden davet ediyoruz, çok büyük faydaları oluyor.

Bir grafik tasarımcının ekipte bulunmasında büyük fayda var cünkü gün içinde çokça çizim yapılıyor. Konuya hakim bir grafiker fikirlerin çizgilerle canlandırılmasını çok çabuk yapabiliyor.

Teknik açıdan katkıda bulunacak bir uzmana da ihtiyaç var. IT her zaman tasarımların en önemli bileşeni. Konu uzmanının yeni teknolojiler konusundaki bilgisi ne kadar derin olursa katkısı da o kadar fazla oluyor.

bottom of page